Linzer karika

linzer karika

Linzer karika vagy lekváros linzer néven ismert ez a sütemény, ami az ünnepi asztalról nem hiányozhat a legtöbb családból. Nálunk két recept szerint is készül, az egyik Édsanyáé, a másik Nagymamám receptes füzetéből való.

Megosztom veletek mindkettőt, én a Nagyikámét készítettem most el.

linzer karika
Édsanyáé, ez ha jól gondolom valamelyik régi Horváth Ilona szakácskönyvből származik: 10 dkg cukor, 20 dkg vaj, 30 dkg liszt, 1 db tojás
ezeket összegyúrod, pihenteted egy órát aztán kinyújtod, kiszúrod, az alsó lap közepét lekvárral megkened, rá a felső korong és közepes lángon világos színűre sütöd.

linzer karikaNagyikámé: 60 dkg liszt, 25 dkg cukor, 25 dkg zsír, 2 tojás sárgája, egy kis tejfel, egy csipet szódabikarbóna, kinyújtod, kiszúrod, az alsó korongot lekvárral megkened, ráteszed a felsőt, a sütőlemezen óvatosan kristálycukorral elkevert darált dióval megszórod a szélét, közepes lángon világosra sütöd.

De, mindkettőt lehet sütés után is lekvárral kenni és összeragasztgatni, vagy még melegen cukros dióval szórni, csokiba mártani, ízlés szerint.

linzer karika

Pin It

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!